Nu är hösten här

Sommaren är officiellt över, kan man väl säga. Det går inte längre att förneka. Men hösten är inte så dum den heller!

En av mina favoritsaker med hösten är att våra äppelträd bär frukt nu. Äpplena är goda att äta som de är, men man kan också göra äppelpaj, äppelmuffins, äppelsaft och en massa andra smarriga saker. Här delar jag med mig av ett recept på äppelmos som blir himmelskt gott!

 

Gammaldags opasserat äppelmos

  • 1,5 kg äpplen
  • 5 dl socker
  • 1 dl vatten
  • Pressad saft av två citroner
  • 1 krm askorbinsyra
  • 1 krm natriumbensoat

Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över vatten och citronsaft. Koka upp på svag värme, skumma och låt äpplena sjuda i ca 20 minuter. Rör om då och då. Vispa äpplena till mos. Rör ut askorbinsyran och natriumbensoat i lite mos och blanda ner i moset. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar och förslut. Förvara kallt.

äpple

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *