När du ska köpa begagnad bil

I stället för att lägga ner en massa pengar på att köpa en ny bil, så är det många som föredrar begagnat. Det är inte svårt att förstå varför. En begagnad bil kostar betydligt mindre, och behöver inte vara i så värst mycket sämre skick än en ny. Men det är viktigt att se upp när man köper begagnat, då det alltid finns en möjlighet att man gör en riktigt dålig affär. Har man huvudet på skaft och håller vissa saker i åtanke, så ska det dock inte behöva gå så illa.

För det första: kolla alltid i serviceboken att all service och alla reparationer utförts av an auktoriserad bilverkstad. Det kan innebära att priset blir lite högra, men garanterar å andra sidan att enbart originalreservdelar använts. Kolla också att bilen servats regelbundet; har det gått flera år sedan senast, så kan du aldrig vara helt säker på bilens skick, även om den ser bra ut.

Även om bilen servats regelbundet av en auktoriserad bilverkstad så ska du givetvis gå igenom den noggrant själv. Vem vet vad som kan ha hänt sedan bilen senast var på verkstad? Var noggrann; om du köper något i befintligt skick, så ska ju helst detta skick vara så bra som möjligt.

Ytterligare något som förvånansvärt många glömmer är att se efter att den som säljer bilen verkligen äger. Legitimation och andra handlingar är något som du absolut ska kräva att få se. Alla relevanta papper ska för övrigt gås igenom noggrant.

Slutligen så ska bilen ifråga givetvis också provköras, och det rätt så grundligt; försäkra dig om att allting verkligen fungerar som det ska, och att du trivs med att köra den. Först efter det kan det bli tal om att lägga upp pengar för bilen ifråga. Köp inte grisen i säcken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *