Köksrenoveringen går framåt

Hej på er, tänkte skriva lite snabbt om vår köksrenovering och hur det går. För ungefär ett halvår sedan bestämde vi oss för att äntligen renovera vårt gamla slitna 60-talskök. Det kändes trångt och omodernt, med gult kakel bakom spisen, aluminiumbänk och köksluckor som definitivt hade sett sina bästa dagar.

Det första som vi började göra var att lägga en budget för de nya sakerna. Som alltid så gillar jag att vara kostnadsmedveten så vi bestämde oss snabbt för att det fanns en ganska lång rad med saker som vi skulle kunna spara och ha med i det nya köket: till exempel skåpstommarna, blandaren och vitvarorna som bara hade cirka fyra år på nacken.

Sagt och gjort, vi använde IKEAs fiffiga ritprogram och ritade upp vårt nya drömkök. Det täckte inte allt men kunde åtminstone ge oss en bra bild av hur vi ville att det skulle se ut. Tyvärr gillade vi inte riktigt deras köksluckor så vi köpte prisvärda köksluckor på annat håll och fick dem både levererade och monterade till bra pris.

Den största skillnaden förutom köksluckorna var dock tveklöst golvet: där slet vi ut den gamla korkmattan som måste ha legat där sedan huset byggdes för limmet på undersidan hade helt och hållet pulvriserats. Gasmask på! Som tur var så var trägolvet under den täckt av masonitskivor och i riktigt bra skick, så det var bara att riva ut masoniten och lägga klickgolv ovanpå brädorna (brädorna var i furu och ganska smala så det var ingen idé att ta fram dem och t.ex. måla).

Bakom spisen la vi nytt kakel, vitt och fasettskuret vilket gav en helt ny dimension till den delen av köket. Den nya köksfläkten fick komplettera luckorna och tillsammans med den nya köksbänken av laminat så tycker jag verkligen att vi lyckades få till det bra!
köket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *